În fiecare anotimp, înainte! Noul curs Open de engleză/germană/franceză la IH Bucureşti, optimizat pentru învăţare tot anul

Autor: Ilinca Stroe

 

Dacă cursurile de limbi străine s-ar putea compara cu maşinile, sub aspectul ingineriei şi al designului, atunci noul curs Open lansat de International House Bucureşti luna aceasta ar fi un autovehicul marca Volvo: proiectat logic, perfect structurat, accesibil, comod spre luxos, robust, performant şi sigur.

 

De ce toate aceste epitete tocmai pentru cursul IH, într-o piaţă altminteri foarte ofertantă în privinţa învăţării limbilor străine? Să vedem: presupunem că cineva îşi doreşte să înveţe o limbă străină dintre cele mai solicitate pentru a-şi spori angajabilitatea şi competenţa, sau doar pentru a simţi că investeşte în sine şi că se menţine „în priză” învăţând ceva nou. Presupunem că persoana respectivă nu beneficiază de un curs de limbă străină in-company (la locul de muncă), oferit de firma la care lucrează, prin urmare decide să caute pe internet, pe cont propriu, oferte de cursuri de limbi străine Open. (Care, spre deosebire de cursurile in-company, sunt accesibile oricărei persoane fizice şi se ţin, în mod normal, la sediul centrului de limbi străine care le organizează.) Omul nostru va găsi o multitudine de cursuri care… încep la o multitudine derutantă de date şi au o multitudine derutantă de preţuri! Şi nu prea va şti ce să alegă din asemenea ofertă pestriţă…

 

Alegerea optimă, credem noi, este noul curs Open de la IH Bucureşti. Pentru următoarele motive:

 

  1. Este organizat temporal pe structura nivelelor de competenţă lingvistică din Cadrul European Comun de Referinţă pentru Limbi (CECRL). Un nivel CECRL se parcurge în 120 de ore de studiu. La cursul Open IH, cele 120 de ore sunt distribuite în 4 module de câte 30 de ore fiecare. În plus, modulele sunt organizate logic, pe anotimpuri: Modulul 1 acoperă perioada ianuarie-martie; Modulul 2, aprilie-iunie; Modulul 3, iulie-septembrie; Modulul 4, octombrie-decembrie. Astfel, cineva realmente motivat să înveţe o limbă străină îşi poate face uşor un plan de învăţare serios pe baza cursului Open IH, cu o rată de progres clar, constând din parcurgerea unui nivel CECRL într-un an calendaristic. Ca ultim avantaj, manualul achiziţionat la început de Modul 1 acoperă întreg nivelul (toate cele 4 module).

 

  1. Are, se pare, cel mai bun raport calitate-preţ de pe piaţa cursurilor de limbi străine din România. Cercetarea pieţei arată că tariful pe oră (60 de minute) variază între 60 de lei pentru cursuri individuale la centre de limbi străine modeste şi 33 de lei pentru cursuri de grup la centre cu oarecare reputaţie. IH Bucureşti se situează în elita acestora din urmă: facem parte dintr-o reţea globală cu sediul central la Londra, cu şcoli-membre în peste 52 de ţări şi cu 68 de ani de pionierat şi expertiză în domeniul predării limbilor străine. Preţul cursului Open IH, 30 de lei pe oră, este, fără niciun dubiu, excelent pentru calitatea pe care o garantează statutul nostru ca centru afiliat IH World Organisation şi ca membru al prestigioasei European Association for Quality Language Services (EAQUALS).

 

  1. Oferă flexibilitate şi accesibilitate tuturor celor interesaţi să îl urmeze, indiferent de programul şi/sau de locaţia lor. Asta fiindcă avem două versiuni de curs: pentru zile lucrătoare şi pentru weekend. În zilele lucrătoare, doritorii pot face cursul seara, după programul de serviciu şi după terminarea treburilor casnice, iar în weekend cursul se ţine sâmbătă dimineaţa. De asemenea, cursanţii care locuiesc în Bucureşti pot face cursul la sediul nostru, situat central, în Tineretului, şi uşor accesibil cu metroul/autobuzul/tramvaiul, iar cursanţii din alte oraşe pot face cursul live online, pe platforma Zoom, cu profesori IH calificaţi să predea în mediul virtual.

 

  1. Dispune de opţiuni de plată avantajoase şi flexibile. Pe lângă faptul că puteţi alege să achitaţi taxa de curs fie personal, la sediul nostru, în cash sau cu card, fie online, prin transfer bancar, aveţi opţiunea de a plăti fie într-o tranşă, fie în două tranşe. Nu în ultimul rând, dispuneţi de un discount de 5% pentru următoarele situaţii: dacă sunteţi angajat/ă a unei companii partenere IH, dacă aveţi copilul înscris la cursurile de engleză ale diviziei noastre pentru copii, English Kids Academy, şi/sau dacă vă înscrieţi la două module consecutive de curs Open. Din nou, aceste aspecte financiare sunt încurajatoare pentru toţi cei care doresc să îşi asume învăţarea unei limbi străine ca pe un proiect serios pe termen mediu.

 

Toate bune şi frumoase, la acest „Volvo” lingvistic care vă poartă cu aceeaşi siguranţă prin toate cele patru anotimpuri, dar, v-aţi putea întreba, „e şi fun de condus?” La cursul de seară, după programul de lucru, vă mai puteţi amuza şi simţi bine, alături de nişte colegi de grupă probabil la fel de obosiţi? Răspunsul (anume, acela că lecţiile cu profesorii IH sunt tonice şi revigorante, că, graţie metodei şi abordării pe care le folosim, la noi la ore te destinzi şi te distrezi) vă invităm să îl descoperiţi singuri, vizionând înregistrarea video a unei lecţii IH de gramatică. Vedeţi, convingeţi-vă şi… vă aşteptăm alături de noi în oricare dintre anotimpurile învăţării!

 

International House Bucureşti oferă cursuri de limbi străine faţă în faţă sau online pentru adulţi, copii şi clienţi corporate. Predăm engleza pentru afaceri, engleza generală, româna pentru străini, franceza, germana, spaniola, italiana, japoneza, etc. De asemenea, prin Centrul nostru de Teacher Training asigurăm cursuri de formare profesională (CELTA, DELTA) pentru profesori de engleză din ţară şi din străinătate. Pentru informaţii şi înscrieri, contactaţi 0728 808 612.