Bun venit în România!
CURSURI DE ROMÂNĂ PENTRU STRĂINI
A trăi într-o ţară străină poate fi o experienţă foarte satisfăcătoare, dar şi foarte dificilă: când trebuie să munceşti, să socializezi, să-ţi faci cumpărăturile şi să-ţi petreci timpul liber într-un mediu pe care nu-l înţelegi întotdeauna, viaţa poate deveni puţin frustrantă – asta, dacă nu ajungeţi să înţelegeţi şi să vorbiţi limba locului respectiv. Ca expaţi în România, cunoaşterea limbii române vă asigură integrarea culturală şi, odată cu aceasta, îmbunătăţeşte simţitor calitatea vieţii dumneavoastră aici. Aşadar, învăţaţi româna pentru a putea să vă bucuraţi din plin de viaţa dumneavoastră în România!
Pentru o integrare uşoară şi o înţelegere deplină a culturii locale, International House Bucharest vă oferă un workshop de integrare în cultura Românească urmat de un curs de limba română.
Workshop integrare în cultura Românească
Vă propunem un program de 9 ore, împărțit în două părți egale. Prima jumătate va fi dedicată unei abordări teoretice și comparative, cu accent pe aspectele culturale și multiculturale.
În cea de-a doua jumătate a programului, vom explora orașul prin vizitarea punctelor cheie, astfel încât să vă puteți bucura de experiența culturală directă și să vă îmbogățiți cunoștințele prin intermediul interacțiunii cu mediul urban.
Programul nostru combină astfel teoria și practica pentru a vă oferi o perspectivă cuprinzătoare și diversă asupra culturii și a vieții urbane din zona respectivă.
Curs de limba română
Când noi şi familia noastră locuim într-o ţară străină, putem alege să „ne facem treaba, doar”, după care la sfârşitul zilei plecăm acasă, la microclimatul nostru restrâns, sau să ne trăim viaţa din plin, integrându-ne complet în noul mediu. Astfel, putem alege să fim doar colegi de serviciu cu oamenii cu care lucrăm, sau să le fim prieteni. Putem alege să vorbim doar de muncă, la cafea şi la petrecerile de la birou, sau să ieşim în oraş şi să vorbim deschis despre hobbyurile noastre, despre planurile noastre, despre lucruri cu adevărat importante pentru noi. În ce constă diferenţa? În limba română. Ca expat, dacă vorbiţi româna în România deveniţi un coleg bun, un prieten bun şi un bun vecin, chiar aici. Deveniţi de-al locului.
- Profesori pregătiţi intern şi extern
- Online sau la sediul clientului
- Module de 60 de ore
- Program stabilit de comun acord în funcţie de disponibilitatea clientului
- Frecvenţa este de 2 sesiuni pe săptămână, durata unei sesiuni fiind de 90 sau 120 de minute
- Manuale alese în funcţie de nevoile de învăţare ale cursanţilor şi nivelul acestora
METODA DE PREDARE
International House WO London este creatorul standardelor de predare a limbii engleze către străini la nivel global prin crearea şi dezvoltarea programelor de training CELTA şi DELTA. Mai mult de 50% dintre profesorii de engleză din întreaga lume obţin aceste certificări cu o şcoală International House.
International House Bucharest se aliniază la aceste standarde de predare prin apartenenţa la International House World Organisation, dar şi la EAQUALS (European Association for Quality Language Services), organizaţie care oferă consultanţă Consiliului European în probleme de limbi străine.
Astfel, toţi profesorii International House Bucharest s-au aliniat sau sunt în curs de aliniere la următoarele principii metodologice:
- Cursanţii sunt întotdeauna în centrul activităţilor;
- Cursanţii sunt motivaţi, stimulaţi şi implicaţi în fiecare lecţie prin activităţi precum: exerciţii, task-uri şi jocuri prin care se exersează noţiunile învăţate, materiale video şi articole actuale, dezbateri, chestionare, puzzle-uri lingvistice, role-play, simulări ale unor situaţii de comunicare din viaţa reală, instrumente online de învăţare şi exersare folosite la nivel global;
- Comunicarea se face atât în discuţii deschise cu tot grupul, cât şi în perechi sau grupuri – sunt minim 3 activităţi de comunicare în fiecare lecţie în funcţie de tipul lecţiei;
- Cursanţii au parte de dferite tipuri de feedback din partea profesorului în funcţie de momentul lecţiei şi de obiectivul activităţii respective;
- Într-un process ciclic, se lucrează toate abilităţile de comunicare într-o limbă străină cel puţin o dată pe parcursul a 4 lecţii (o unitate din manual): Citire, ascultare, scriere, vorbire, gramatică, vocabular, limbaj funcţional.