Retentia angajatilor_training lingvistic

Unde se învață loialitatea? Cursurile de limbi străine corporate IH și retenția angajaților

 

Autor: Ilinca Stroe

 

Retenția angajaților, o prioritate

Cum se asigură retenția angajaților

Trainingul lingvistic și sentimentul aprecierii

Trainingul lingvistic și promovarea în companie

Beneficii secundare ale cursurilor de limbi străine in-company IH

Cursurile IH, liant între angajați

 

 

Pe măsură ce, din motive demografice, dar și din cauza calității sistemului educațional românesc, companiile au tot mai mari dificultăți în a recruta forță de muncă adecvată necesităților și standardelor lor, retenția angajaților calificați și valoroși capătă tot mai mare însemnătate.

 

Însă cum se păstrează oamenii performanți din companie? Ce poate face aceasta pentru a îi determina să nu plece din firmă, să nu caute alte opțiuni de job, să rămână loiali locului lor de muncă actual? Retenția angajaților, sunt de părere specialiștii, se realizează printr-un număr de beneficii financiare și non-financiare, iar printre acestea din urmă se numără și trainingul. Inclusiv trainingul lingvistic.

 

Învățarea unei limbi străine în cadrul unui curs oferit gratis de companie angajaților săi sporește, potrivit revistei Entrepreneur, sentimentul acestora că sunt apreciați și răsplătiți pentru munca lor, întrucât compania investește în dezvoltarea lor profesională și personală. În special profesioniștii din industria alimentară declară că trainingul lingvistic primit din partea companiei îi determină să rămână loiali acesteia.

 

Alt motiv pentru care angajații răsplătesc prin loialitate gestul companiei lor de a le oferi training lingvistic este acela că, învățând limba relevantă pentru buna desfășurare a activității lor profesionale, fie aceasta engleză, germană sau franceză, etc., ei capătă un plus de independență și autonomie în muncă. Astfel, cunoscând limba de lucru a companiei și businessului lor, se simt echipați să obțină performanțe mai bune și să aspire la obiective mai ambițioase, la promovare, la pósturi mai importante în ierarhia companiei.

 

Deloc de neglijat în cazul cursurilor de limbi străine oferite de International House (IH) București este și acest beneficiu: grație abordării și metodei de predare IH, prin intermediul cursurilor de limbi străine se exersează, în subsidiar, și următoarele abilități/aptitudini:

  • lucrul în echipă
  • gândirea creativă
  • gândirea critică
  • soluționarea problemelor
  • luarea de decizii

 

În fine, la cursurile de limbi străine IH se formează legături. Cursanții se atașează de profesor și, în plus, ajung să relaționeze altfel între ei: mai apropiat, mai profund. Altfel spus, la cursul IH se formează prietenii, se creează o stare de bine și se dezvoltă o identitate de grup care nu poate fi decât benefică companiei, sub aspectul construirii coeziunii echipei. Iar sentimentul de apartenență puternică, inclusiv pe plan emoțional, la o echipă de lucru cântărește mult în decizia angajatului de a rămâne la locul de muncă actual.

 

Așadar, cursurile de limbi străine IH consolidează legătura angajatului-cursant cu compania sa sub două aspecte: al carierei și progresului profesional, dar și al – pur și simplu – atașamentului față de oamenii cu care conlucrezi.

 

 

International House Bucureşti oferă cursuri de limbi străine faţă în faţă sau online pentru adulţi, copii şi clienţi corporate. Predăm engleza pentru afaceri, engleza generală, româna pentru străini, franceza, germana, spaniola, italiana, japoneza, etc. De asemenea, prin Centrul nostru de Teacher Training asigurăm cursuri de formare profesională (CELTA, DELTA) pentru profesori de engleză din ţară şi din străinătate. Pentru informaţii şi înscrieri, contactaţi 0728 808 612.   

 

 

Surse

entrepreneur.com

hrmanageronline.ro