20 de ani

International House București împlinește 20 de ani: fișa de parcurs a unui succes bine meritat

International House București împlinește 20 de ani: fișa de parcurs a unui succes bine meritat

 

Autor: Ilinca Stroe

 

În 2002, un mic dar ambițios furnizor de cursuri de engleză și de română pentru străini, ROM Communicate, lua o decizie care avea să-i marcheze destinul pe piața românească de profil, atât de neașezată și nesigură, la vremea aceea, în țara noastră: să se afilieze la o organizație din top 3 mondial în domeniul predării limbilor străine. Organizația aflată în (cordială) rivalitate cu însuși British Council; organizația notorie în branșă pentru inovație în metodologie și în teacher training: International House. Astăzi, o rețea globală cu sediul central la Londra și 160 de centre-membru în peste 52 de țări.

 

La sfârșitul lui 2002, International House (IH) București pornea la drum cu un sediu mic, o mână de clienți corporate, o tonă de tenacitate și o remarcabilă viziune pe termen lung. Restul chiar este istorie, iar istoria arată așa:

 

2005 –  începem să organizăm și cursuri pentru copii

 

2008 –  ne afiliem la EAQUALS (Evaluation and Accreditation of Quality Language Services)

 

2009 –  înființăm divizia de cursuri pentru copii, English Kids Academy (EKA)

 

2016 –  obținem Locul I (învățământ în domeniul cultural) în Topul Național al Firmelor

 

2017 –  ocupăm Locul I (învățământ în domeniul cultural) în Top Afaceri România

 

2017-   EKA primește premiul pentru Cel mai Bun Centru de Pregătire la Categoria Step-by-step („Preparation Centre Awards”, concurs organizat de Cambridge Assessment English)

 

2018 – ni se acordă 11/12 puncte de excelență la inspecția EAQUALS

 

2018 –  primim premiul pentru Excelență în Predare de la iStudy Guide

 

2018 – ocupăm Locul I (după productivitate) în Topul Național al Firmelor Private din România

 

2018 –  lansăm Conferințele EKA, ce vor aduce în fața publicului din România experți mondiali din domeniul educațional, cum ar fi Diana Graber sau Dr. Mary Aiken

 

2019 –  primim din nou premiul pentru Excelență în Predare de la iStudy Guide

 

2019 –  înființăm Centrul de Teacher Training, singurul din România acreditat să ofere toate cele 3 module ale cursului DELTA (echivalentul unui Master în predarea limbii engleze)

 

2020 –  decidem afilierea English Kids Academy la Programul RULER perfectat de Yale Centre for Emotional Intelligence

 

2020 – înființăm divizia de cursuri de germană pentru copii, Die Deutsche Akademie Bukarest

 

2020 –  lansăm PITO (Platformă Integrată de Training Online), în premieră în România

 

2020 –  ni se acordă statutul de Gold Preparation Centre de la Cambridge Assessment English pentru EKA

 

2020 – obținem Locul I (după cifra de afaceri) în Topul Național al Firmelor Private din România

 

2021 – EKA primește   distincția de Laureat al Orașului București din partea agenției de sondare a pieței Șoimii

 

2021 – inaugurăm platforma de feedback online, în premieră în România

 

2021 –  ni se re-acordă statutul de Gold Preparation Centre de la Cambridge Assessment English pentru EKA

 

2022 –  încheiem parteneriate cu Universitatea Româno-Americană și cu Brightway®, furnizor de programe de dezvoltare profesională și personală pentru clienți corporate

 

Cum am ajuns până aici? Pe o piață dură, competitivă și încă riscantă, cum e piața românească, o afacere locală tinde să aibă, din nefericire, soarta unui meteorit: un parcurs poate spectaculos, însă scurt.

 

Totuși, noi nu doar că am împlinit 20 de ani de existență în România, dar am și atins următorii indicatori de performanță:

Ÿ 400 de companii-client

Ÿ 28.600 de cursanți

Ÿ 388.700 de ore predate

Ÿ creștere de la 6 profesori în 2003 la 150 astăzi în toată țara

Ÿ 96.5% rată de satisfacție a cursanților, în ultimul an

 

Dacă ar fi să căutăm, retrospectiv, „secretul” supraviețuirii și chiar prosperării noastre inclusiv pe durata a două crize (cea economică din 2008-2010 și actuala pandemie declanșată în martie 2020), ne-am da seama că acesta constă în inovație. Nu am încetat niciodată să învățăm și să ne dezvoltăm, iar în momente de cumpănă am ales să facem un efort în plus și un pas înainte – fie că era vorba de înființarea unei noi divizii sau de lansarea unui nou produs educațional. Inovația a fost și rămâne cheia dezvoltării continue, pentru noi.

 

Dar valoarea și succesul unei companii sunt date nu doar de cifre reci, ci și de aprecierea, atașamentul și chiar afecțiunea oamenilor cu care lucrează compania.

 

Așadar, cum ne văd colaboratorii? Glenn Standish, Director de Studii la IH Torún, susține periodic cursuri la IH București și mărturisește că l-au cucerit la noi profesionalismul, echipa extraordinară și atmosfera plăcută. Alex Tilbury, visiting Teacher Trainer la noi de 15 ani, e plăcut impresionat de seriozitatea cu care abordăm dezvoltarea profesională, ca și de cât de plăcut și eficient lucrează cu personalul didactic și administrativ al IH București.

 

Cum ne văd angajații? Un număr de profesori de engleză și-au exprimat public impresiile, iar dintre aceștia Amanda Moroz, profesoară nativă, observă că centrul nostru este unul modern, care oferă resurse și materiale valoroase, adoptă abordări și metodologii inovatoare și are angajați prietenoși care se susțin reciproc și sunt permanent încurajați să se dezvolte.

 

Într-adevăr, unii dintre profesorii noștri au făcut carieră la IH București, cu un parcurs lung și frumos. Irina Mutu, de exemplu, predă engleză copiilor aici de 8 ani și nu-și poate imagina alt loc de muncă. Iar Dana Onofrei, de 9 ani la noi, își amintește cum a promovat de la junior la senior teacher și mărturisește că se simte la noi ca într-o „familie minunată” de colegi mereu gata să îi dea o mână de ajutor.

 

Și cum ne văd clienții? I-am întrebat recent pe reprezentanții companiilor-client în care susținem cursuri cum li se pare colaborarea cu noi. Cei de la Holcim o văd ca pe o tradiție, deja. Reprezentanta Skanska Construction consideră că avem o colaborare excelentă, apreciind îndeosebi calitatea profesorilor, interacțiunea cu echipa IH și căldura pe care o investim în pregătirea cursurilor. Training Managerul de la ING, unde predăm din 2005, apreciază drept fructuoasă colaborarea cu noi și evidențiază varietatea cursurilor oferite de noi, flexibilitatea și profesionalismul nostru. Iar reprezentanta Zentiva descrie colaborarea cu IH București drept „intensă, fructuoasă, faină” și mărturisește că ne-a ales pentru că le-am oferit soluția de training cel mai bine adaptată nevoilor lor.

 

Așadar, la împlinirea a 20 de ani rememorăm în fapte, cifre și cuvinte ceea ce ne-a propulsat până aici și acum, și constatăm că valorile cu care am pornit la drum au și în continuare forța de a ne modela viitorul. Rămânem inovatori, tenace, flexibili, loiali partenerilor noștri și… anticipăm cu încredere sărbătorirea a 25 de ani!

 

 

International House Bucureşti oferă cursuri de limbi străine faţă în faţă sau online pentru adulţi, copii şi clienţi corporate. Predăm engleza pentru afaceri, engleza generală, româna pentru străini, franceza, germana, spaniola, italiana, japoneza, etc. De asemenea, prin Centrul nostru de Teacher Training asigurăm cursuri de formare profesională (CELTA, DELTA) pentru profesori de engleză din ţară şi din străinătate. Pentru informaţii şi înscrieri, contactaţi 0728 808 612.