Bal britanic în cinstea Reginei Elisabeta a II-a, în Capitală

Balul Britanic, magicul eveniment pentru copii si parinti care marcheaza ziua Reginei Marii Britanii in Romania, si-a desfasurat cea de-a saptea editie in data de 8 iunie 2018.

In cadrul prestigiosului eveniment de inalta tinuta organizat anual de catre International House Bucharest si English Kids Academy, cu sprijinul Excelentei Sale, Domnul Paul Brummell – Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, au fost premiati copiii cu merite deosebite la limba engleza pe parcursul anului scolar 2017 – 2018 in cadrul concursurilor Fonix si Cambridge si a altor examene internationale.

Balul Britanic s-a bucurat si anul acesta de spriijinul Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti si de atentia Casei Regale a Marii Britanii care a transmis ca in fiecare an Mesajul Reginei Marii Britanii Elisabeta a II-a, dedicat copiilor si parintilor prezenti la eveniment.

 

Iata cum s-a vazut la PRO TV Balul Britanic de anul acesta:

 

Evenimentul a adunat aproximativ 800 de invitati: copii ai unor prestigioase scoli din Bucuresti, cursanti ai English Kids Academy, parinti, profesori, directori ai institutiilor de invatamant premiate, inalti demnitari si reprezentati marcanti din domeniul educatiei.

 

Balul Britanic este un eveniment de inalta tinuta pentru Bucuresti, orientat spre mai multe directii:

  • sustine si promoveaza invatamantul de calitate
  • promoveaza valorile in societatea romaneasca
  • sarbatoreste in Romania ziua Reginei Marii Britanii, Elisabeta a II-a
  • premiaza elevii cu cele mai bune rezultate la engleza pe parcursul anului academic
  • doneaza fonduri pentru importante cauze caritabile
  • gazduieste un program cultural complex, incluzand reprezentatiile artistice ale copiilor prezenti la eveniment, dar si pe cele ale unor artisti cunoscuti.

 

Pentru ca la English Kids Academy ne straduim sa ii invatam pe copii mai mult decat engleza, ne dorim sa le insuflam respectul si responsabilitatea: fata de mediu, fata de Pamant; respectul si bunatatea fata de ceilalti oameni, fata de alti copii, ca in fiecare an, sustinem o noua cauza caritabila. Cauza caritabila a Balului Britanic 2018 a fost directionata ca și in ultimii doi ani catre Centrul Stelutelor – Asociatia M.A.M.E.. Este al treilea an consecutiv cand, impreuna, oferim unui grup de 25 de copii aflati in grija centrului, posibilitatea de a participa timp de 7 zile in Tabara Stelutelor.

Un al doilea proiect caritabil gazduit la Balul Britanic a fost initiat si realizat de sotiile sefilor de misiuni diplomatice din Bucuresti: cartea de bucate color, în format bilingv „Celebrating Food around the World” | “Sărbătorind mâncarea în jurul lumii”. Cartea include o contributie speciala din partea Majestatii Sale Margareta, Custodele Coroanei romane, care a avut bunavointa de a semna Cuvantul Inainte, precum si una din retetele din carte.

Pe langa momentul organizat si prezentat de colaboratotii nostri de la Opera Comica pentru copii anula acesta am avut si un invitat surpriza, castigatoarea de la Vocea Romaniei Junior 2017: Maia Mălăncuș! “În sticluțele mici se țin esențele tari / Moga mi-a zis: ‘Ești gata, Maia, cât de sus poți să sari?’” este versul c​are​ o defineste pe tanara artista, care a demonstrat inca de la varsta de 9 ani ca are pachetul complet al unui artist mare.​ Maia ne-a ajutat sa dezvaluim pas cu pas, prin melodiile interpretate, tema anului academic 2018 – 2019 in English Kids Academy: DREAM.

 

Organizatorii le multumesc sponsorilor si partenerilor, cu ajutorul carora evenimentul ofera o experienta speciala tuturor participantilor.