65 years worldwide, 15 years in Bucharest

ih1

International House, liderul cursurilor de limbi straine din Romania, una dintre cele mai prestigioase institutii educationale din Marea Britanie, creatoarea standardelor predarii limbii engleze la nivel mondial, celebreza in 2017 cincisprezece ani de existenta in Romania si peste saizeci de ani de traditie IH in predarea limbilor straine in intreaga lume.

In perioada 3-5 martie 2017, International House Bucharest si English Kids Academy au gazduit in Bucuresti conferinta internationala a directorilor de studii specializati in predarea limbilor straine pentru young learners. Peste o suta de directori de studii, profesori, traineri, coordonatori din reteaua IH din lumea intreaga au fost prezenti la conferinta, incluzand si Directorul Executiv al IH World Organisation din Londra, Doamna Monica Green. La conferinta a participat si Excelenta Sa, Domnul Paul Brummell – Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Discursul Doamnei Monica Green- Director Executiv IH World Londra

Discursul Excelentei Sale, Domnul Paul Brummell – Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord:

Conferinta Young Learners International House World Organisation a marcat de asemenea peste 60 de ani de existenta a IH in lume si 15 de ani de existenta IH in Romania.

Sponsorii Evenimentului

ih2
Multumim, Betty Ice, pentru faptul de a fi impartasit cu noi experienta unei inghetate perfecte, indiferent de sezon!
ih3
Multumim ceainariei Rendez-Vous pentru intampinarea generoasa, cu ceaiuri fine si produse de patiserie marca Coffet, a celor peste 100 de profesori, traineri, coordonatori si directori de studii din mai multe centre IH din lume, prezenti cu totii la Conferinta Internationale Young Learners International House World Organisation, organizata pe 3 martie 2017 la sediul IH Bucharest! Cand ne e dor de produsele voastre, stim unde va gasim, la Rendez-Vous Universitate sau la Rendez-Vous Floreasca.

 

Internationala House (IH) este cel mai mare furnizor de cursuri de limbi straine, numarand peste 160 de scoli in 60 de tari (www.ihworld.com) si cu peste 60 de ani de traditie, care, de-a lungul existentei sale in Romania, prin IH Bucharest (www.ih.ro), a pregatit peste 10.000 de angajati, in peste 300 de companii multinationale si nationale care opereaza in tara noastra in toate industriile. Pentru Romania sunt disponibile urmatoarele tipuri de programe IH: 1) Training In-Company la sediul companiilor beneficiare (Engleza, Germana, Franceza, Spaniola, Italiana, Japoneza, Rusa, Chineza si Romana pentru expati); 2) Cursuri Open la sediul IH (Engleza, Germana, Franceza, Spaniola si Romana pentru expati); 3) Cursuri online de limba engleza; 4) Cursuri intensive 5) Cursuri / tabere de limbi straine pentru copii si adolescenti, cu varste de la 6 luni la 18 ani.

English Kids Academy (EKA) este divizia International House Bucharest specializată în predarea limbii engleze la copii cu varste de la 6 luni la 18 ani, cu peste 2000 de inscrisi in 2017. Rezultatele cursanților EKA vorbesc de la sine despre eficiența acestor cursuri și despre plăcerea dovedita de copii in invatarea limbii engleză: 100% promovabilitate la examenele Cambridge KET, PET, FCE.

Elemente de unicitate ale International House Bucharest:

1.IH Bucharest este centru afiliat International House World Organisation London;

2.International House (IH) este o retea de centre de limbi  straine cu sediul central in Londra si este cunoscuta in lume drept creatoarea standardelor predarii limbii engleze, intrucat calificarile internationale etalon pentru profesorii din intreaga lume sunt create de International House. De exemplu, cea mai inalta calificare din lume din acest moment a unui profesor de engleza, DELTA (Diploma of  English Language Teaching to Adults), este creata de IH.

3.IH Bucharest este membra a celei mai riguroase asociații europene ce supervizează standardele predarii limbilor străine: European Association for Quality Language Services – EAQUALS;

4.In ultima inspectie efectuata in comun de catre inspectorii de calitate din IHWO Londra si EAQUALS (in martie 2014), au fost verificate toate standardele internationale implicate intr-un centru de limbi straine. Timp de 4 zile de inspectie foarte stricta, inspectorii EAQUALS au urmarit 49 de standarde de calitate in domeniu grupate in 12 capitole. Au fost observati in predare toti profesorii la toate nivelurile si tipurile de cursuri desfasurate in acel moment (engleza pentru afaceri, engleza pentru copii, romana pentru straini etc.), au fost intervievati toti angajatii IH si au fost analizate toate procedurile de lucru cu un ochi vigilent si racordat la ultimele noutati din domeniu.  Verdictul inspectorilor EAQUALS privitor la IH Bucharest a fost urmatorul:

International House Bucharest was inspected by EAQUALS in March 2014 and met the high standards required for EAQUALS accreditation. The teaching, the course programs, as well as the course organization, the learning resources,testing and evaluation were all judged to be of high quality. It was found that the institution takes great care to protect the welfare of its clients and staff, and all publicity materials produced by the institution are accurate and truthful. The EAQUALS inspectors identified the following areas of excellence in the institution:

 • Teaching
 • Academic Management – Curriculum and Syllabus
 • Academic Management – Progress Assessment and Certification
 • Academic Management – Quality Assurance
 • Other Services to Course Participants
 • Qualifications, Experience and Training
 • Communications
 • Management and Administration”

 

IH Bucharest este condusa de o echipa de experti de nivel international, cu certificari dintre cele mai inalte in domeniu si implicati in proiecte globale:

Mihai Laurenţiu Gânj – Sef al promotiei din anul 2000 al Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti. Inspector de calitate in IHWO, Londra, Inspector de calitate in EAQUALS, conducator de proiecte speciale in cadrul EAQUALS si membru in boardul de conducere al IHWO din Londra. In anul 2010 a devenit absolvent al programului de management strategic creat de dr Robert S. Kaplan de la Harvard si Dr David P. Norton de la Palladium Group, creatorii unuia dintre cele mai eficiente sisteme de management al strategiei: Balanced Scorecard. In anul 2010 a reprezentat EAQUALS la reuniunea de la Londra a International Standard Organization (ISO) in care s-a decis crearea unui nou standard la nivel mondial pentru furnizorii de cursuri de limbi straine. In februarie  2011 a primit premiul pentru antreprenorul anului 2010 din partea HR Club Romania.

Alina Gânj – Inspector de calitate in IHWO, Londra, Inspector de calitate in EAQUALS in curs de formare; detine cea mai inalta diploma din domeniul predarii limbii engleze: DELTA (Diploma of English Language Teaching to Adults, calificare creata de IH de-a lungul timpului si care poarta azi insemnele Cambridge University). In anul 2010 a devenit absolventa a programului de management strategic conceput de dr Robert S. Kaplan de la Harvard si Dr David P. Norton de la Palladium Group, creatorii unuia dintre cele mai eficiente sisteme de management al strategiei: Balanced Scorecard.

Alex Tilbury – Inspector de calitate in IHWO, Londra, teacher trainer apreciat la nivel European si autor de manuale publicate de Cambridge University Press.

IH Bucharest este nominalizat de Cambridge English Language Assessment la categoria „Impact educational exceptional”, ca fiind un centru de platina in Romania in ceea ce priveste pregatirea copiilor la limba engleza.

IH Bucharest este singurul centru de limbi straine din Romania acreditat pentru pregătirea profesorilor in predarea limbii engleze pentru copii si adolescenti, curs de calificare a profesorilor moderat de Universitatea din Cambridge.

IH Bucharest este centru certificat ISO 9001: 2008 pentru furnizarea de training in domeniul limbilor straine.

International House Bucharest  (IHB Language Training Center SRL)  exista in tara noastra din anul 2002 si este liderul cursurilor de engleza din Romania, pozitie certificata mai multi ani (in 2008, 2009, 2012, 2013, 2014, 2015 si 2016) prin locul 1 in Topul National al Firmelor Private din Romania, organizat de Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania (CNIMMR).

Discursul Excelenţei Sale Domnul Paul Brummell – Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord:

„În anul 2008, statele din Uniunea Europeană au agreat împreună ceea ce s-a numit Obiectivul Barcelona: fiecare cetățean european să vorbească cel puțin 2 limbi străine în plus față de limba maternă.

În anul 2012, Eurobarometrul dedicat limbilor europene a arătat că în Europa există o atitudine pozitivă față de învățarea limbilor străine:

 • 98% din respondenții la acest studiu au spus că stăpânirea limbilor străine va fi un mare avantaj pentru copiii lor;
 • 88% dintre ei cred că a vorbi o limbă străină în plus față de limba maternă este foarte util;
 • 72% dintre respondenți au spus că sunt de acord cu obiectivul Uniunii Europene ca fiecare cetățean să învețe cel puțin 2 limbi străine;
 • 77% au afirmat că însușirea limbilor străine ar trebui să fie o politică prioritară.

Dacă la această atitudine pozitivă întâlnită în Europa, adăugăm observația dovedită științific că învățarea limbilor străine contribuie la dezvoltarea creativității prin faptul că permite accesul la noi moduri de gândire, de concepere a realității și de exprimare a imaginației, nu ne mai rămâne decât să începem de azi, cu mic și mare, studiul unei noi limbi străine!

Ne aflăm azi într-o Academie pentru cei mici – English Kids Academy – unde peste 2000 de copii învață cu entuziasm limba engleză dar și japoneza. Invață să comunice în limba engleză, să dezbată idei în limba engleză, să vorbească în public elegant și convingător, să citească și să studieze în limba engleză. Apropos de a citi, ieri am sărbătorit în Marea Britanie Ziua Internațională a Cărții. Pentru prima dată UNESCO a sărbătorit Ziua Internațională a Cărții acum 20 de ani cu ocazia nașterii celui mai celebru scriitor britanic: William Shakespeare. Din anul 2001, pentru a evita suprapunerea cu sărbătoarea religioasă a Paștelui și pentru a permite școlilor să ia parte la sărbătoarea lecturii, Ziua Internațională a Cărții a fost mutată de pe 23 aprilie, ziua nașteri marelui scriitor, în prima zi de joi a lunii martie. Sunt bucuros deci să fiu prezent astăzi în acest centru de învățare a limbii engleze pentru a celebra importanța învățării limbilor străine dar și a cultivării plăcerii de a citi, atât în limba maternă cât și într-o limbă străină.

Doresc să le urez succes celor peste 80 de directori de studii care au venit din lumea întreagă  la București pentru a împărtăși timp de 3 zile cele mai bune practici în predarea și învățarea limbii engleze la copii. Doresc să felicit International House pentru faptul că de 65 de ani în lume și de 15 ani în București contribuie la dezvoltarea standardelor predării limbilor străine în general și a limbii engleze în special. International House este o instituție britanică cu sediul central în Londra cu care ne mândrim.

În final doresc de asemenea să urez spor la învățat copiilor, cât mai multe cărți de calitate citite în viitor și mult succes la examenele Cambridge din luna mai! Nu în ultimul rând: ne vedem cu toții pe data de 9 iunie la Balul Britanic, evenimentul organizat de English Kids Academy și International House, cu sprijinul nostru, special pentru părinții și pentru copiii care studiază limba engleză pentru a o vorbi corect, fluent și convingător! Vă muțumesc!”

 

Discursul Doamnei Monica Green, Executive Director, IHWO London:

„IH Bucharest is a solid member of our network as our quality inspections prove it every time we come and visit the school.

8 points of excellence in the EAQUALS inspections, points of excellence in the ihwo inspection, the nominalization for the best courses for kids in the country by Radio for children itsy bitsy, one of the best preparation centers in the country awarded by Cambridge Language Assessement, winners of no 1 course supplier in the country for so many years in a row (2008 -2016), all these achievements prove that IH Bucharest is an oustanding member of the IH network that we are very proud of.

The International House World Organisation is committed to excellence in language teaching and teacher training and our members express this committment directly, through their everyday activities leading to great results. The fact that 100% of IH Bucharest young learners pass the Cambridge exams every year, the fact that 90% of the students taking Starters, Movers and Flyers Exams pass the speaking papers with maximum points, the fact that 83% of the students pass the KET, PET and FCE exams with merit and distinction, all of these results say a lot about our passion to help children learn English with ease, pleasure and efficiency.”

„IH Bucharest este un membru solid al retelei noastre de scoli, fapt dovedit de inspectiile de calitate desfasurate in repetate randuri in centrul din Bucuresti.

8 puncte de excelenta obtinute in urma inspectiilor EAQUALS, puncte de excelenta in urma inspectiilor IHWO, nominalizarea de catre Radioul pentru copii Itsy Bitsy pentru cel mai bun organizator de cursuri pentru copii din Romania, unul dintre cele mai bune centre de pregatire din tara recunoscut de Cambridge Language Assessement, lider pe piata furnizorilor de cursuri de limbi straine din Romania, pozitie certificata mai multi ani (2008 – 2016) prin locul 1 in Topul National al Firmelor Private din Romania, toate aceste reusite dovedesc ca IH Bucharest este un distins membru al retelei IH din intreaga lume, membru de care suntem foarte mandri.

International House World Organisation este devodata excelentei in predarea limbilor straine, in pregatirea si perfectionarea profesorilor, iar membrii nostri exprima acest angajament in mod direct, prin activitatea lor de zi cu zi, reflectata in rezultatele excelente. Faptul ca tinerii (copiii si adolescentii) care invata cu IH Bucharest promoveaza, in fiecare an, in procent de 100% examenele Cambridge, faptul ca 90% dintre cursanti obtin punctaj maxim la proba de Speaking din cadrul examenelor Starters, Movers si Flyers, faptul ca 83% dintre copiii care au sustinut examenul KET, PET si FCE au trecut cu calificativele „Pass with merit” si „Pass with Distinction”, toate aceste rezultate spun multe despre pasiunea noastra de a ajuta copiii sa invete limba engleza, cu usurinta, placere si eficienta.”

Discursul Domnului Mihai Laurenţiu Gânj, Managing Director IH Bucharest şi Presedinte al English Kids Academy:

„Este un privilegiu sau o îndatorire să mergi pe drumul destinat locului în care exişti? Pentru International House Bucureşti, ambele. Parcursul nostru, început în 2002, l-a însoţit pe cel al României în anii de pregătire pentru aderarea la Uniunea Europeană, ca şi în cei de acomodare la noul rol de membru UE. Au fost o datorie şi o onoare să oferim cursuri de română domnului Jonathan Scheele, şeful Delegaţiei Comisiei Europene în România (2001-2006), şi să lucrăm la formarea primei noastre echipe de traineri profesionişti sub îndrumarea doamnei Sarah Scheele. Au fost 15 ani de muncă şi oportunităţi realizate în rezonanţă cu România europeană.

Am însoţit maturizarea mediului de afaceri românesc prin livrarea de cursuri de engleză de afaceri pentru peste 10.000 de profesionişti din 300 de companii. Ne-am pregătit cursanţii nu doar să vorbească engleza, ci şi să prezinte oferte, să afirme puncte de vedere, să negocieze şi să susţină cu succes iniţiative şi argumente în limba engleză, ca participanţi în echipe de lucru multinaţionale. Formând profesionişti capabili să funcţioneze eficient în mediul internaţional, noi înşine ne-am dezvoltat, obţinând, pe plan intern, aprecierea Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, prin acordarea repetată a locului 1 în Topul Naţional al Firmelor Private din România, şi, pe plan extern, statutul de membru al prestigioasei European Association for Quality Language Services (EAQUALS).

Am însoţit reformarea sistemului educaţional românesc prin crearea unei oferte educaţionale ce le conferă copiilor încrederea că o limbă străină e un mijloc concret de autodezvoltare. La English Kids Academy, English Teens Academy şi cursul Nihongo Iki Iki de limbă şi cultură japoneză, predăm mai mult decât o limbă străină, cultivăm caracterul, leadership-ul, gândirea critică, creativitatea şi spiritul de echipă – competenţe considerate esenţiale pentru sec. XXI, conform World Economic Forum. Formând tineri capabili să se afirme în mediul internaţional, noi înşine am progresat, devenind singurul centru acreditat să formeze profesori de engleză pentru copii şi adolescenţi prin metoda girată de University of Cambridge, şi obţinând din partea Cambridge English Language Assessment nominalizarea drept centru de platină cu „impact educaţional excepţional” în România.

15 ani parcurşi de International House Bucureşti pe drumul formării de oameni conectaţi la lumea globală a secolului nostru, din care 10 ani cu România crescând ca membru al familiei europene. Privilegiu? Îndatorire? Fără nicio îndoială, ambele. Şi ceva în plus: sentimentul plin al mulţumirii faţă de munca de calitate, al mulţumirii pentru zecile de traineri, formatori şi profesori care au construit zi de zi, cu răbdare, inspiraţie şi dragoste, toţi aceşti 15 ani rotunzi.”

« de 2 »

Pentru mai multe informatii puteti contacta: International House Bucharest, T-Center, Str. Lânăriei nr. 93-95, 0(21) 335 44 90 / [email protected]

www.ih.ro

www.englezacopii.ro