La aniversare, la unison

Este un privilegiu sau o îndatorire să mergi pe drumul destinat locului în care exişti? Pentru International House Bucureşti, ambele. Parcursul nostru, început în 2002, l-a însoţit pe cel al României în anii de pregătire pentru aderarea la Uniunea Europeană, ca şi în cei de acomodare la noul rol de membru UE. Au fost o datorie şi o onoare să oferim cursuri de română domnului Jonathan Scheele, şeful Delegaţiei Comisiei Europene în România (2001-2006), şi să lucrăm la formarea primei noastre echipe de traineri profesionişti sub îndrumarea doamnei Sarah Scheele. Au fost 15 ani de muncă şi oportunităţi realizate în rezonanţă cu România europeană.

Am însoţit maturizarea mediului de afaceri românesc prin livrarea de cursuri de engleză de afaceri pentru peste 15.000 de profesionişti din 350 de companii. Ne-am pregătit cursanţii nu doar să vorbească engleza, ci şi să prezinte oferte, să afirme puncte de vedere, să negocieze şi să susţină cu succes iniţiative şi argumente în limba engleză, ca participanţi în echipe de lucru multinaţionale. Formând profesionişti capabili să funcţioneze eficient în mediul internaţional, noi înşine ne-am dezvoltat, obţinând, pe plan intern, aprecierea Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, prin acordarea repetată a locului 1 în Topul Naţional al Firmelor Private din România, şi, pe plan extern, statutul de membru al prestigioasei European Association for Quality Language Services (EAQUALS).

Am însoţit reformarea sistemului educaţional românesc prin crearea unei oferte educaţionale ce le conferă copiilor încrederea că o limbă străină e un mijloc concret de autodezvoltare. La English Kids Academy, English Teens Academy şi cursul Nihongo Iki Iki de limbă şi cultură japoneză, predăm mai mult decât o limbă străină, cultivăm caracterul, leadeshipul, gândirea critică, creativitatea şi spiritul de echipă – competenţe considerate esenţiale pentru sec. XXI, conform World Economic Forum. Formând tineri capabili să se afirme în mediul internaţional, noi înşine am progresat, devenind singurul centru acreditat să formeze profesori de engleză pentru copii şi adolescenţi prin metoda girată de University of Cambridge, şi obţinând din partea Cambridge English Language Assessment nominalizarea drept centru de platină cu „impact educaţional excepţional” în România.

15 ani parcurşi de International House Bucureşti pe drumul formării de oameni conectaţi la lumea globală a secolului nostru, din care 10 ani cu România crescând ca membru al familiei europene. Privilegiu? Îndatorire? Fără nicio îndoială, ambele. Şi ceva în plus: sentimentul plin al mulţumirii faţă de munca de calitate, al mulţumirii pentru zecile de traineri, formatori şi profesori care au construit zi de zi, cu răbdare, inspiraţie şi dragoste, toţi aceşti 15 ani rotunzi.

 

ErikTM

Writer & Blogger

Cursuri

NEWSLETTER

Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru ultimele noutățile și evenimente IH.

Enabled by  PROMOVATOR.online