Tipuri de cursuri

video-1

INTERVIU CU EXCELENȚA SA, AMBASADORUL SUEDIEI, DOMNUL ANDERS BENGTCEN

Excelenta sa, Ambasadorul Suediei, domnul Anders Bengtcen, care isi va incheia mandatul in august, ne vorbeste despre experienta invatarii limbii romane alaturi de International House si despre felul in care percepe Romania dupa aproape 4 ani de locuit aici.

video-2

METODA DE PREDARE

Metoda pe care International House a implementat-o inca de la infiintare si care ne individualizeaza pe piata de predare a limbii romane pentru straini se bazeaza pe utilizarea exclusiv a limbii romane in procesul invatarii. Astfel, nicio alta limba intermediara nu este folosita, procesul invatarii fiind rapid si extrem de eficient. Se apeleaza la materiale de curs vizuale atractive, dar si audio, care expun permanent studentul contactului cu limba romana. International House pune in primul rand pret pe conversatie, incurajand si provocand studentii sa se exprime cat mai mult si in acest fel sa devina eficienti si performanti in timpul cel mai scurt. Urmarim ca studentii nostri sa fie capabili sa comunice fluent in viata de zi cu zi, dar adaptam cursurile necesitatilor fiecarui student in parte (limbaj specializat: business, diplomatic).

In alegerea unui astfel de curs pentru managerii straini, HR-ul trebuie sa tina cont, in primul rand, de capacitatea profesorilor de a construi un curs atractiv si motivant pentru respectivul participant. Din pacate, de multe ori am intalnit expati care acuzau faptul ca profesorii anteriori nu au reusit sa le predea limba noastra intr-o maniera mai atragatoare – sa studiezi o limba straina relativ grea (cum este limba romana, mai ales pentru expatii a caror limba nativa nu este de origine latina) intr-un mod fad, cu accent exagerat pe gramatica, poate fi mult prea plictisitor. Astfel ca degeaba expatul participa la curs, daca interesul sau a pierit dupa primele doua ore. „Happy learners are effective learners” – este motto-ul care ghideaza profesorii International House in pregatirea si predarea unei lectii de limba romana. Cum reusim sa motivam un manager de top sa studieze limba noastra, cum construim o lectie care sa aiba efectul: „Super, cand e lectia urmatoare?”.

Caracteristicile generale ale unui curs de limba română:

  • Lungimea unui modul de curs: 60 de ore;
  • Lungimea unei sesiuni de curs: 1h 30 min sau 2 ore;
  • Numar de sesiuni per saptamana: doua (in cazul cursurilor intensive programul se paote adapta);
  • Intervalul de timp aferent parcurgerii unui modul de curs: in functie de lungimea sesiunii de curs si a frecventei de desfasurare, un modul poate sa dureze intre doua saptamani si cinci luni.
  • Locul in care se desfasoara cursul: la sediul clientului sau la IH Executive Center din zona Tineretului;
  • La sfarsitul cursului fiecare student va obtine un certificat care sa dovedeasca finalizarea unui modul sau o diploma la finalizarea cu succes a unui nivel.